JavaScript is required to view this page.

Air bikes zijn fitnesstoestellen die zijn ontwikkeld voor cardiotraining. Een airbike is een relatief nieuw cardiotoestel en legt de nadruk op het ontwikkelen van conditie, door relatief korte, maar intensieve trainingen. Ze zijn een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar intensieve trainingen met weinig gewrichtsimpact. 

Wat is een airbike?

Airbikes zijn ontworpen om de cardiovasculaire functie te helpen ontwikkelen, maar ze versterken ook de spieren en verbranden relatief erg veel calorieën. Als je op zoek bent naar een manier om snel vet te verbranden en je conditie in rap tempo te verbeteren, is de airbike een uitstekende keuze. De airbike is speciaal ontworpen voor deze doeleinden. Dit type bikes is speciaal ontworpen voor een uitdagende training met behulp van luchtweerstand.

Airbikes vertrouwen niet op langdurige, gematigde weerstand. Ze maken gebruik van een hoog niveau van weerstand om de klus te klaren. Met een airbike kun je enorm veel calorieën verbranden in korte, maar intense oefenstoten Met honderden verschillende modellen beschikbaar, kan het vinden van een perfecte airbike moeilijk zijn. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over airbikes, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke het beste bij je past als je het tijd vindt om één of meerdere airbike te kopen.

Een airbike zorgt voor een hartversterkende cardiotraining, waardoor je vet kunt verbranden en jouw prestaties kunt verbeteren. Het lage impactprofiel van een airbike betekent dat het veilig is voor iedereen, van beginners tot topsporters. Ook zijn airbikes erg gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale uitrusting of kennis. Het monteren en installeren van een airbike is tevens gemakkelijk, omdat de hoofdonderdelen voorgefabriceerd aangeleverd worden en er geen elektriciteit of kabels bij komen kijken. 

air bike 2023

De unieke eigenschappen van een airbike 

Een airbike is een cardiotoestel waarmee je thuis of in de sportschool kunt trainen. Ze simuleren het gevoel van fietsen, maar in tegenstelling tot een hometrainer of spinningfiets bewegen jouw handen automatisch mee. Dit komt doordat de handvatten een bevestiging hebben met de trappers, waardoor jouw handen op en neer gaan. Airbikes helpen je dus kracht en conditie te ontwikkelen in het boven- en onderlichaam. Doordat je geforceerd wordt om je handen mee te bewegen, verbrand je gemiddeld meer calorieen per minuut, dan met een hometrainer of spinningfiets.

Een ander unieke eigenschap van een airbike is dat de weerstand verhoogt naarmate je de snelheid van het trappen verhoogt. Je hebt de weerstand dus altijd zelf in de hand, zonder afhankelijk te zijn van knoppen of elektronische instellingen. 

De voordelen van een airbike

Airbikes zijn unieke cardiotoestellen. Het is een relatief nieuw type toestel, wat speciaal is bedacht voor de hedendaagse hoge eisen van moderne cardiotraining. De Airbike is een geweldig cardiotoestel, en het gebruik ervan heeft verschillende voordelen. De voordelen van airbikes omvatten:

  • Een enorm hoge calorieën-per-minuut-verbranding
  • Verhoogde conditie
  • Gewichtsverlies
  • Full-body workouts
  • Verbeterde flexibiliteit
  • Betere houding in het dagelijks leven
  • Betere algemene gezondheid en energie
  • Geen aansluiting op elektriciteit benodigd
  • Zeer eenvoudige installatie, omdat er bijna geen montage benodigd is 
  • Gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen, dankzij het lage gewicht

Onze favoriete airbike

Onze persoonlijke favoriete airbike is de Evocardio Renegade Air Bike Pro. Dit model gaat een stapje verder dan veel standaardairbikes, omdat Evocardio in deze airbike heeft gekozen voor een betere stabiliteit, dankzij het verhoogde gewicht en meer functies en beschikbare sportdata in de console. Ook de multi-grip handvatten maken deze airbike uniek. Hierdoor kun je verschillende biomechanisch-correcte bewegingspatronen toepassen tijdens trainingen. Tevens krijgen sporters met verminderde arm- & schoudersmobiliteit hierdoor ook de kans om effectief een airbike te benutten. 

Benieuwd geworden naar ons volledige assortiment airbikes? Wij leveren onze modellen tegen de beste voorwaarden online. Vergelijk onze airbikes nu op onze airbike categoriepagina via de button hieronder:

airbike kopen


Gratis & snel geleverd Ook worden alle zendingen verzekerd verzonden.
Ruime productgarantie Bij ons bestel je met zekerheid, dankzij onze ruime productgarantie.
Beste prijsgarantie Elders een betere deal? Laat het ons weten en we doen een prijscheck.
Specialistische service Onze technische dienst kan helpen bij advies, installatie & reparatie.